Vastuullisuus vakiona

” Vastuullisuus on vähän niin kuin taito ajaa polkupyörällä: vähemmän tulee asiaa mietittyä vaikka kahvipöydässä, mutta satulassa homma sujuu ihan itsestään.

Aamulenkkieni pohdinnoissa tulin todenneeksi, että olemme yksilöinä, yrityksenä ja osana yhteiskuntaa jo valmiiksi vastuullisia. Totesin muiden muassa, että Maavakiossa vallitsee sukupuolten ja kansallisuuksien välinen tasa-arvo, ajamme vähäpäästöisillä autoilla, mittakalusto on osin käytettynä ostettua, maksamme verot ja muut maksut aina ajallaan, maksamme palkat ajallaan, tuemme nuorisourheilua, tarjoamme kesätyöpaikkoja. Sitä paitsi juomme toimistolla luomukahvia kestomukeista!

Koska toimintatapamme oli jo valmiiksi vastuullista, arkemme piti vain sanoittaa vastuullisuusohjelman muotoon. Ohjelma on otettu hienosti vastaan. Kiva olla isänä, äitinä tai isovanhempana töissä vastuullisesti toimivassa yrityksessä vastuullisten ihmisten työkavereina. Tolkun meininki!

-Jari Mustonen, toimitusjohtajan jorinat jouluna 2022 ”

Meidän maavakiolaisten vastuullisuuden kolmikanta-ajatuksen perustana on yksilö, yritys ja yhteiskunta.

Me maavakiolaiset – yksilöinä

Maavakiolaiset yksilöinä haluamme näyttää hyvää mallia muille ja toimia vastuullisesti. Haluamme yhdessä sitoutua edistämään sukupuolten tasa-arvoa, kehittämään tavoitteiden mukaista yrityskulttuuria ja vastuullista kuluttamista. Näiden lisäksi haluamme edistää sekä yrityksen sisäistä, että sidosryhmien yhteistyötä ja kumppanuutta, sillä uskomme, että yhteistyöllä olemme parempia myös yksilöinä!

–  Sukupuolten tasa-arvo
–   Vastuullista kuluttamista
–   Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua
–   Yhteistyö ja kumppanuus

Me maavakiolaiset – yrityksenä

Yrityksenä Maavakio tarjoaa terveyttä, hyvinvointia, oikeudenmukaisuutta ja vaalimme hyvää ja läpinäkyvää hallintoa. Emme kohtele työntekijöitä, asiakkaita tai sidosryhmiä eriarvoisesti, vaan meillä on selkeät pelisäännöt ja sidosryhmiä kohdellaan asiantuntevalla otteella. Vastaamme koulutusmahdollisuuksiin ja tarjoamme niitä aktiivisesti. Motivoituneet työntekijät ovat sitoutuneita ja Maavakio on haluttu työpaikka.

–   Koulutukseen panostetaan
–   Terveys ja hyvinvointi
–   Eriarvoisuuden vähentäminen
–   Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

Me maavakiolaiset – yhteiskunnalle

Tuotamme vastuullisia palveluita, joiden yhteistyökumppanit on valikoitu samojen arvojen mukaan. Pyrimme omalta osaltamme lisäämään rakentamisen elinkaarta, kestävää teollisuutta, kaupunkeja ja yhteisöjä. Vähennämme yksilöinä hiilijalanjälkeä ja kasvatamme hiilikädenjälkeä tekona ympäristöllemme.

–        Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja
–        Kestävät kaupungit ja yhteisöt
–        Ilmastotekoja