Maaperätutkimukset ja perustamistapalausunnot

Maaperätutkimukseen kuuluvia työvaiheita ovat: pohjatutkimus, pintavaaitus ja perustamistapalausunto. Pohjatutkimukset tehdään maastossa painokairalla, pintavaaitsija käy merkkaamassa kairapisteiden paikat sekä mittaa tontin lähtötilanteen.

Pientalokohteiden maaperätutkimuspakettiimme kuuluu aina maaperätutkimus painokairauksella, pintavaaitus ja  perustamistapalausunto. Maastotöiden eli pohjatutkimuksen ja pintavaaituksen lopputuotoksena saat tutkimuspisteistä diagrammit ja pintavaaituksesta nykytilakartan kuntasi koordinaatti- ja korkeusjärjestelmässä. Maastotöiden tulosten pohjalta laaditaan perustamistapalausunto juuri sinun hankkeellesi. Perustamistapalausunto ottaa nimensä mukaisesti kantaa perustamistapaan, näitä tapoja voivat olla maanvarainen- tai paaluperustus.

Esimerkkinä voisi käyttää kuluttaja-asiakasta. Hänen tontti sijaitsee alle 100km säteellä Hämeenlinnasta. Tontin koko on noin 1000m2. Tontille on tulossa asuinrakennus ja erillinen autotalli. Kairapisteitä eli pohjatutkimuspisteitä tarvitaan 4-6 kpl. Hinta on alkaen 1200€ sis. alv 24% Pyydä tarjous maaperätutkimuspaketista!

Pientalokohteet huomio! Olemme solmineet sopimuksen Paytrail:n kanssa, voitte maksaa maaperätutkimuksen nyt myös osamaksulla.

Toteutamme maaperätutkimukset pientalokohteisiin sekä suurempiin rakennushankkeisiin. Tarvittaessa suunnittelijamme toimivat myös kohteesi vastuullisena pohjarakennesuunnittelijana.

Kalustonamme toimii GM50 GT- kairavaunu ja mittaukset suoritamme Trimblen S- ja R-sarjan mittalaitteilla. Kalustomme huolletaan ja kalibroidaan alan standardien mukaisesti. Henkilöstöllämme on vankka ammattitaito ja kokemus maaperätutkimusten suorittamisesta. Toteutamme maaperätutkimuksia haasteellisiin kohteisiin myös maatutkaluotauksella yhteistyössä Geo-Work Oy:n kanssa.

Suurempiin rakennushankkeisiin toteutamme rakennettavuusselvitykset ja pohjarakennesuunnittelun maaperätutkimuksineen tai ilman. Näissä kohteissa voimme tarvittaessa toimia myös geoteknisenä valvojana ja vastuullisena pohjarakennesuunnittelijana.  Maavakiolta on myös mahdollisuus saada kohteille kuivatusratkaisujen suunnittelupalvelut.